Dgs

2017 DGS Soru ve Cevapları ÖSYM Tarafından Açıklandı !

Kamupersoneli.net olarak yaptığımız “2017 DGS Soru ve Cevaplarının ÖSYM Tarafından Açıklanması Bekleniyor” başlıklı haberimizden sonra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı.

Yayımlanan duyuruda bu hafta sonu 23 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen DGS soru ve cevaplarının yayımlandığı ifade edildi. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile erişime açılan ve 10 gün süreyle ulaşılacak soru ve cevaplara aşağıda paylaştığımız bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. 

2017 DGS Soru ve Cevaplar İçin TIKLAYIN.

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) Temel Soru Kitapçıkları,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 25 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar,  10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- DGS Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2017-Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara  sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 54. soru
Sözel Bölüm: Yok

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamupersoneli.net – ANKARA