Dgs

2017 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Nasıl Yapılacak?

23 Temmuz 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, 6 Eylül 2017‘de açıklandı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, tercihlerin ne zaman ve nasıl yapılacağını soruyor. DGS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte detaylar:

ÖSYM resmi sitesinde yer alan takvime bakıldığında 2017 DGS tercihlerinin ne zaman alınacağına dair bir tarih yer almıyor. DGS tercih kılavuzunun birkaç gün içerisinde açıklanması ve tercihlerin alınmaya başlanması bekleniyor.

DGS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak ?

DGS tercihleri, kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar, puanlarına göre tercih edebilecekleri lisans programlarını yazarak tercih yapacaklar.

Tercih yapacak adayların öncelikle Tablo-2’yi incelemeleri gerekiyor. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alandan hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği öğrenilecek. Adaylar, bunun dışındaki alanlardan tercih yapamayacak.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodları, adları, kontenjanları, puan türü, öğretim süresi ve varsa koşulları gösteriyor.

Adaylar, tercih yaparken en çok istedikleri lisans programını en başa yazmalı, tercihlerini istek sırasına göre yapmalılar. 

DGS tercihlerinde, her aday en fazla 30 tercih yapma hakkına sahip olacak. Bu hakkın tamamının kullanılması ise zorunlu değil. Adaylar, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra çıktı alarak o belgeyi saklamalıdırlar. Tercih süreci boyunca tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

DGS Yerleştirme İşlemlerinin Yapılması

Tercihlerin sona ermesinin ardından yerleştirme işlemleri adayların tercihlerine göre; elektronik ortamda yapılacak.Yerleştirme sonuçları ÖSYM resmi sitesinde yayımlanacak ve adaylara bunun dışında tebligat gönderilmeyecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA