Dgs

2017 DGS Türkçe Sorularını Adaylarla Beraber Tartışıyoruz

DGS SONA ERDİ

DGS saat 10.00’da başladı ve 140 dakika sürdü. Söz konusu sınavda uygulanan test, çoktan seçmeli sorulardan oluştu. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir. Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.

TÜRKÇE SORULARINI TARTIŞIYORUZ

DGS’ye giren adaylar, 60 Genel Yetenek 60 Genel Kültür olmak üzere toplamda 120 soru cevapladı.120 soru için verilen süre 140 dakika idi. Sınava giren adaylar şimdi, DGS soru ve cevaplarını tartışıyor. DGS’de adaylara sorulan Türkçe sorularını sitemizde tartışıyoruz. 

DGS Türkçe soruları kolay mıydı? Zor muydu? Hatalı soru var mıydı? Sınav süresi sizin için yeterli oldu mu? DGS’ye giren bütün adaylara kamupersoneli.net ailesi olarak geçmiş olsun diyoruz ve başarılar diliyoruz.

Sorulara ilişkin görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum