Dgs

2018 DGS Başvuru Ücreti Adayları Şok Etti!

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile beraber 2018 Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu erişime açıldı ve adayların başvurularının alınmaya başlandığı belirtildi.

DGS başvuru kılavuzunun yayımlanmasından sonra 4 yıllık lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen adaylar başvuru ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyorlar.

Söz konusu ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile başvuruları alınmaya başlayan DGS’ye katılım sağlayacak adaylardan başvuru ücreti olarak 100 Türk Lirası talep ediliyor.

Ayrıca istenilen ücretlerin kılavuz içerisinde belirtilen bankalardan yatırılması gerektiği ifade ediliyor.

BAŞVURU ÜCRETLERİ ŞOK ETKİSİ YARATTI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan DGS kılavuzu büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Öyle ki; başvuru kılavuzu içerisinde yer alan detaylara göre adaylardan 100 TL talep edilmesi büyük şaşkınlık yarattı.

Ayrıca geçen yıl düzenlenen DGS başvuru kılavuzu incelendiğinde ise başvuru ücretinin 90 TL olduğu biliniyor. Adaylar başvuru ücretinde şikayetçi olurken indirim yapılması gerektiği ifade ediliyor.

PEKİ HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK?

Yayımlanan duyuruya göre adaylardan istenilen başvuru ücretlerinin anlaşmalı olan bankalara yatırılması gerektiği ifade edildi ve söz konusu bankalar ise;

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) olarak açıklandı.

GEÇ BAŞVURULARDA 150 TL

Ayrıca yayımlanan duyuruya göre 16- 24 Mayıs 2018 tarihinde başvurularını yapamayan adaylar için 5 Haziran günü geç başvuru ekranı açılacak. Geç başvuru yapacak adaylar da 150 TL yatırmak zorunda kalacak.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum