Dgs

2018 DGS Geç Başvuruları Başlıyor !

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Dikey Geçiş Sınavı başvuruları alındı. 

Adaylar DGS başvurularını 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacaktır. 

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilir ve buradan DGS geç başvurularını gerçekleştirebilirler. Peki geç başvurular ne zaman?

GEÇ BAŞVURULAR 5 HAZİRAN’DA

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlanmış ve yayımlanan duyuruda “2018 Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) için geç başvuru işlemleri 5 Haziran 2018 tarihinde uygulanacak olup internet aracılığıyla bireysel başvuru aynı tarihte saat 23.59’da sona erecektir. Kamuoyuna önemle duyurulur.” ifadelerine yer verilmişti.

Dikey Geçiş Sınavı hakkında ÖSYM tarafından yapılan bazı açıklamalar bulunmaktadır. DGS için başvuru yapacak olan adayların bu açıklamalardaki hususlara ayrıca dikkat etmeleri gerekmektedir. Buna göre ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın detayları şöyle:

SINAV AÇIKLAMASI

“Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır. Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 25 Mayıs 2018 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA