Dgs

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Yapılacak?

Bilindiği üzere önlisans programlarında eğitimini tamamlamış veya tamamlayacak çok sayıda aday eğitimlerini dört yıllık eğitim veren lisans programlarında devam etmek amacıyla 2018 yılında Dikey Geçiş Sınavına girecekler. 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek DGS’ye başvurular ise Mayıs ayında yapılacak. İşte 2018 DGS hakkında bilinmesi gerekenler,

2018 DGS BAŞVURU TARİHLERİ

Eğitimine üniversitelerin lisans programlarında devam etmek isteyen binlerce önlisans mezunu aday Dikey Geçiş Sınavına katılım sağlayacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavına katılım sağlayacak adaylar başvurularını Mayıs ayı içerisinde tamamlayacaklar ve sınava Temmuz ayında girecekler. 

ÖSYM tarafından açıklanan 2018 yılı sınav takvimine göre 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvurular 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını yapmaları için 8 günlük bir süre verilecek. DGS’ye katılacak adaylar 24 Mayıs tarihine kadar başvurularını ÖSYM’nin yayımlayacağı başvuru kılavuzuna göre gerçekleştirecekler.

Çeşitli nedenlerden dolayı ÖSYM tarafından açıklanan tarihler arasında başvurularını yapamayan binlerce adaya ek başvuru süresi verilecek. 12-24 Mayıs tarihleri arasında başvurularını yapamayan adaylara 6 Haziran 2018 tarihinde bir günlük ek başvuru süreci verilecek. 

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2018 yılı sınav takvimine göre, 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavına 6 Temmuz 2018 tarihinde girecekler. Eğitimlerine lisans programlarında devam etmek isteyen adayların basamak olarak gördükleri Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ise 2 Ağustos’ta ÖSYM tarafından adaylara açıklanacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA