Dgs

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

İki yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş ya da dönem sonunda mezun olacak adaylar Dikey Geçiş Sınavına girecekler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınava ilişkin tüm ayrıntıları siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. İşte detaylar,

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans programlarından mezun olan veya olacak binlerce aday 2018 yılında Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girecekler.

2018 yılında gerçekleştirilecek olan DGS’ye başvurular ise Mayıs ayında başlayacak. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı yayımladığı 2018 yılı sınav takviminde 2018 DGS başvurularının 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacağını ve adayların sınava başvurularını 8 gün süreceğini bildirdi. 24 Mayıs tarihine kadar devam edeceği açıklanan başvurulara belirtilen tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara ise bir gün ek başvuru hakkı tanınacak. 

ÖSYM 12-24 Mayıs tarihleri arasında çeşitli nedenlerden dolayı başvurularını yapamayan adaylara 6 Haziran tarihinde geç başvuru hakkı tanınacağını duyurdu. 

SINAV TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

ÖSYM tarafından açıklanan tarihler arasında başvurularını yapan adaylar ise 2018 Dikey Geçiş Sınavına 6 Temmuz 2018 tarihinde katılacaklar. 

Eğitimine üniversitelerin lisans programlarında devam etmek isteyen binlerce önlisans mezunu adayın sınav sonuçları ise Ağustos ayının başında ilan edilecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA