Dgs

2018 DSG Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından 2018 yılında Dikey Geçiş Sınavı gerçekleştirilecek. 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek bu sınava eğitimlerine dört yıllık lisans bölümlerinde devam etmek isteyen üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan veya olacak adaylar başvuruda bulunacak. 

Peki adaylar başvurularını ne zaman yapacaklar? İşte detaylar

2018 DGS İLE İLGİLİ AYRINTILAR

Hatırlanacağı üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı 2018 yılı sınav takvimini yayımlamıştı. Yayımlanan bu takvimde ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılacak olan sınavların başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihlerine ilişkin bilgiler verildi. 

ÖSYM tarafından yayımlanan bu sınav takviminde 2018 DGS’ye ilişkin de ayrıntılar yer aldı. 

Bu bağlamda 2018 yılında gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapacak adaylar başvurularını 16 Mayıs ile 24 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından belirtilen bu tarihler arasında çeşiti nedenlerden dolayı başvurularını yapamayan adaylara ise bir günlük ek başvuru hakkı tanınacak. 

ÖSYM sınav takvimine göre 16-24 Mayıs tarihleri arasında başvurularını yapamayan adaylar 6 Haziran tarihinde ek başvuru hakkından yararlanabilecekler. 

SINAV TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

Eğitimlerine üniversitelerin dört yıllık fakültelerinde devam etmek isteyen binlerce önlisans mezunu adayı ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavına ise 6 Temmuz tarihinde katılacaklar. 

Türkiye geneli düzenlenecek sınavın sonuçları ise Ağustos ayı içerisinde ÖSYM tarafından açıklanacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA