Dgs

Binlerce Adayın Mağdur Olduğu DGS Ham Puan Hesaplamasının İptali İçin Dava Açıldı

Bilindiği gibi Dikey Geçiş Sınavında (DGS) 0,5 ham puan kuralı uygulanıyor. Bu kuraldan dolayı puanının hesaplanmadığını iddia eden İdris Yavuz, yürütmenin durdurulması için Danıştaya sunulmak üzere İzmir İdare Mahkemesine dava dilekçesini verdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından DGS 21 Temmuz’da gerçekleştirildi. DGS sonuçları ise 16 Ağustos’ta açıklandı. Sınavın açıklanmasının ardından İdris Yavuz sayısal testte 60 sorudan 54’üne doğru cevap vermesine rağmen, puanının hesaplanmadığını gördü.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇTI

İdris Yavuz bu durumu araştırmaya başladı. Yavuz araştırmalarının sonucunda yeni bir kural başlatıldığını ve getirilen yeni kurala göre 60’ar sorudan oluşan sözel ve sayısal testlerin her birinden 0,5 ham puan çıkaramayan adayın DGS puanının hesaplanmayacağını öğrendi. Bunun ardından Yavuz, yürütmenin durdurulması için dava açtı. 

Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Bölümü mezunu olan İdris Yavuz çeşitli açıklamalarda bulundu. Yavuz açıklamalarında geçen yıl düzenlenen DGS’de 317 puan aldığını ve istediği üniversiteye yerleşemediği için tekrar sınava hazırlandığını belirtti.

“PUANIM HESAPLANMAMIŞ”

Bu konu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yavuz açıklamalarında “Bu netlerle Türkiye’de ilk 50’ye girmeyi beklerken sınava girilmemiş gibi puanımın hesaplanmadığını gördüm. Doğrularım yazıyor ama puanım hesaplanmamış. Sadece ben değil, 10 binlerce mağdur olduğunu tahmin ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

İdris Yavuz açıklamalarının devamında kural değişikliğinin sadece kılavuzda yer aldığını, giriş belgesi ve sınav kitapçığında böyle bir hususa değinilmediğini belirtti. Ayrıca Yavuz, bu durumdan etkilenen adaylar olarak internet üzerinden imza kampanyası başlattıklarını vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. İmza kampanyasinin linki için yardımcı olur musunuz

  2. sınavın kurallarına bakmak senin sorumluluğun. Kuralları incelemesen sinavin okunmaz

  3. Bı sozelci olarak o kadar çalıştım ve sozeli fulledim güzel geçti ama Matematik yapmadım diye puan dahi gosterilmedi. Lütfen mağduriyet giderilsin.Yetkililer sesimizi duyun lütfen!!!!!!

  4. Bence ham puan hesaplaması değil dgs nin kalkması gerek bence insanların geleceğine engel sağlık ve ilahiyat bölümü mezun kişilere lisans tamamlama hakkı tanınırken neden bütün bölümlere lisans tamamlama hakkı tanınmıyor.bu haksızlığın önüne geçilmesi gerek

  5. İmza kampanyasının linki için yardımcı olur musunuz

  6. Bu kural yusunden bircok kisi magdur edildi ve zannimca sayisi bir hayli fazla olsa gerek osym hala bir aciklama yapmadi.Kural yeterince duyurulmadigi icin magduriyet olustu.sinava 45 gun kala yapilan bir degisiklik sadece sinav klavuzunda tel bir cumle ile gecistirildi ve duyurusu hic bir sekilde yapilmadi. Sinav ile ilgili kurallari ve duyurulari bilakis osym.gov tr den Ogrenmemiz gerekirken bunu sosyal medyadan takip etmemiz bekleniyor.Bende kendi alanimda 40 mat. Neti yaptim ve girmek istedigim bolume rahat yeterken netlerim bir bakiyorum 0.5 gibi gereksiz bir uygulama ile sinavim hesaplanmamis.osym gerekli duyuruyu dogru ve duzgun bir sekilde yapsaydi kimse magdur olmayacakti. Bunu YÖK derhal duzeltmeli ve bizimde tercih yapabilmemizi saglamali

  7. Binlerce belkide 50 bin kontenjan boş kaldı ne olurdu yani bu kontejanlarada sadece sözelveya sadece sayisal yapaninda puanı hessplansaydida yerlesseydi ama bir türlü anlam veremiyorum