Dgs

DGS Adayları Dikkat! 2018 DGS Tercih İşlemleri İçin Son Gün

ÖSYM Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 2018 DGS tercih kılavuzunu yayımlamıştı. Söz konusu kılavuzda DGS tercih sürecinin 7 Eylül tarihinde başlayacağı belirtilirken tercih işlemleri için açıklanan son tarihin 14 Eylül olarak duyuruldu. 

Bu kapsamda DGS tercihinde bulunacak adayların başvuru süreçleri bugün (14 Eylül) itibariyle sona erecek. Halen tercihte bulunmayan adaylar için tercih işlemlerine dair detaylarını tekrar hatırlanıyoruz. 

2018 DGS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN SON GÜN

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan Dikey Geçiş Sınavı tercih kılavuzuna göre adayların tercih işlemlerini saat 23.59’a kadar bildirmeleri gerekiyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfası üzerinden Aday İşlemleri Sistemine bildirilecek tercih için adayların 30 tercih hakları bulunuyor. Bu kapsamda 2018 DGS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve tercihlerin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar şu şekilde, 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) tercih bildirecek olan adaylar tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapacaklar. ÖSYM şifresine sahip olan adaylar kurumun internet sayfası üzerinden giriş yaparak tercih ekranına ulaşacaklar. ÖSYM şifresi olmayan adaylar e-Devlet şifreleri ile de giriş yaparak tercihte bulunabilecekler. Sisteme giriş yapan adaylar mezun oldukları önlisans programlarına göre lisans programlarını tercih edecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmekte.

30 tercih hakkı bulunan adaylar tercih listelerini tamamladıktan sonra ÖSYM’ye yapmış oldukları tercihleri onaylayarak bildirecekler. Ayrıca adaylar tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecekler ve tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklar.