Dgs

DGS Ek Yerleştirme Tercihleri Sona Eriyor ! Saat Kaça Kadar Devam Edecek?

Bilindiği gibi Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercihleri 25 Ekim 2017 tarihinde başladı. DGS ek yerleştirme tercih işlemleri ise bugün sona eriyor. Kamupersoneli.net olarak konuya ilişkin tercihlerin saat kaça kadar devam edeceğini ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

TERCİHLER BUGÜN SON

ÖSYM tarafından alınan DGS ek yerleştirme tercihleri adaylar tarafından bireysel olarak yapılıyor. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr web adresi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapabileceklerdir. Adaylar tercihlerini elektronik ortamda yaptıklarından dolayı tercih işlemleri 23.59’a kadar devam edecektir. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre posta yolu ile ÖSYM’ye gönderilen veya elden verilen tercihler dikkate alınmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİ 15 TL

Ayrıca tercih yapacak olan adayların 15 TL tercih ücreti yatırmaları gerekmektedir. Adaylar tercih ücretlerini yapılan tercihlerden sonra yatıracakları için ödemelerini 31 Ekim 2017 saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir.

DGS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin tablolar ve diğer bilgiler aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaştığımız bağlantı adresinde belirtilmiştir. Tercih işlemi yapacak olan adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.