Dgs

DGS Yaklaşıyor DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim, Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nin ne zaman yapılacağını ÖSYM kendi resmi web sitesinden açıkladı. 

ÖSYM’nin kendi sitesinden yaptığı duyuruya göre;

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim, Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 22 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak, 4 Haziran 2015 tarihinde sona erecektir.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2015-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

YÖKSİS’de Meslek Yüksekokulu Müdür / Müdür Yardımcısı bilgisi bulunan Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinin https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri otomatik tanımlanmış ve ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine iletilmiştir. Kullanıcı bilgileri kendilerine ulaşmayan Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri bu bilgilerini 444 6796 (OSYM) numaralı Çağrı Merkezimizden öğrenebilirler.