Dgs

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Dikey Geçiş Sınavına İlişkin Duyuru Yayımladı!

Yükseköğretim Kurulu, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile Dİkey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına geçiş hakkı kazanan öğrencilere ilişkin bir duyuru yayımladı!

YÖK’TEN DGS DUYURUSU

YÖK tarafından yayımlanan duyuruda, mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak daha sonra mezun olmuş öğrencilere, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırabilecekleri bildirildi. 

Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan duyuru metni,

”20/04/2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 13/09/2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA