Genel

2018 DHBT Ne Zaman Yapılacak?- dhbt sınav giriş belgeleri- ösym ais

DHBT’nin başvuruları 9-17 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. 2018- 2019 ÖSYM iş takvimine göre, KPSS-DHBT sınavı bu yıl 9 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak.

Diyanet DHBT Sınavı Sınav Giriş Belgelerinin sınav tarihinden bir hafta önce açıklanması bekleniyor.

DHBT NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır.

Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.