Genel

2017 MBSTS Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışan personellerin girdiği 2017 Mesleki Bilgi Seviye Tespit Sınavı (MBSTS), ÖSYM tarafından 8 Nisan 2017‘de uygulandı.

Sınava giren adaylar, çoktan seçmeli 60 soruyu 90 dakikada cevaplandırdı. 14:30’da başlayan sınav 16:00’da sona erdi. 

MBST Nerelerde Kullanılacak?

Sınava giren adaylar MBSTS puanlarını; Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde din görevlisi olmak, Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği, Diyanet personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar naklen, müktesebi olmayanlar ilk defa naklen atanmak için kullanabilecekler.

Soru ve Cevapların Yayımlanması

Adaylar, sınav sorularına ve cevaplarına kısa süre içerisinde ÖSYM resmi sitesi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Kamupersoneli.net olarak sınav soruları ve cevapları yayımlandığında sizlerle paylaşacağız.

MBSTS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

8 Nisan 2017’de yapılan sınavın sonuçları ÖSYM takvimine göre; 5 Mayıs 2017‘de ÖSYM resmi sitesi üzerinden açıklanacak. Sınava giren adaylar, aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girerek sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA