Dipsiz Göl Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat ! Bakan Kurum Duyurdu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarında doğal güzellik olarak herkesin bildiği Dipsiz Göl ile ilgili olarak istenmeyen bir sürecin yaşandığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Reecep Tayyip Erdoğan tarafından bir talimat verildiğini vurgu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarında doğal güzellik olarak herkesin bildiği Dipsiz Göl ile ilgili olarak istenmeyen bir sürecin yaşandığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Reecep Tayyip Erdoğan tarafından bir talimat verildiğini vurguladı.
Bakan Kurum açıklamalarında Dipsiz Gölün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirlediklerini vurguladı. Ayrıca Bakan Kurum süreci Bakanlık, bakan yardımcısı ve ilgili genel müdürlük ile olayı yakından takip ettiklerini belirtti.
4 MADDELİK EYLEM PLANI HAZIRLANDI
Bakan Kurum'un açıklamaları ise şöyle oldu:
* Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz.
* Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları yeniden canlandıracak ve aynı su seviyesini koruyacak şekilde su takviyesi de yapıyoruz.
* Bundan sonra Türkiyemizin neresinde olursa olsun yapılacak kazılara ilişkin bakanlığımızdan ÇED raporu alma zorunluluğu getirdik. Define aramalarının da önüne geçmiş olacağız.
Bakmadan Geçme





