Dışişleri Bakanları ve Üst Düzey Yetkililer DEAŞ'a Karşı Toplanacak
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un, DEAŞ'a karşı mücadele eden küresel koalisyonun dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerini 22 Mart'ta Washington'da ağırlayacağı bildirildi.ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak bir açıklama ya
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un, DEAŞ'a karşı mücadele eden küresel koalisyonun dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerini 22 Mart'ta Washington'da ağırlayacağı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada söz konusu toplantının 22 Mart 2017 tarihinde Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleştirileceği ifade edildi.
Yapılan açıklamada "Bakan Tillerson, DEAŞ'a karşı mücadele eden küresel koalisyonun dışişleri bakanları ve üst düzey yöneticilerini Washington'da ağırlayacak. Bu toplantı, Aralık 2014'ten beri, şu anda sayısı 68 olan bütün koalisyon üyelerinin katılacağı ilk toplantı olacak." ifadelerine yer verildi. Ayrıca toplantının DEAŞ'a karşı mücadelede önemli rol oynayacağı belirtildi.
RUSYA KATILMAYACAK
Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner de günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsüne Rusya'nın toplantıya katılıp katılmayacağı soruldu. Bunun üzerine Toner Rusya'nın koalisyonun bir parçası olmadığını belirterek Rusya bu toplantıda yer almayacak." dedi.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





