• Haberler
  • Personel Alımı
  • Dışişleri Bakanlığı KPSS'ye Girmiş Olmak Şartıyla Sözleşmeli Memur Alımı Yapıyor!

Dışişleri Bakanlığı KPSS'ye Girmiş Olmak Şartıyla Sözleşmeli Memur Alımı Yapıyor!

Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla bir ilan yayımlayarak sözleşmeli memur alımı yapacağını açıklamıştır.Bakanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan kadrolar, kadrolara

Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla bir ilan yayımlayarak sözleşmeli memur alımı yapacağını açıklamıştır.

Bakanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan kadrolar, kadrolara başvuru yapacak adayların taşımaları gereken şartlar, başvuru sürecine dair detayları ve ilan ile ilgili tüm diğer ayrıntıları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIM İLANI

Dışişleri Bakanlığı'nca yayımlanan sözleşmeli memur alım ilanında, Bakanlığın merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere 10 adet şoför alımı yapılacağı bildirildi. KPSS (B) grubu puan sıralamsına göre yapılacak alımların destek personeli kapsamında alınacağı açıklandı.

ADAYLARDA ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla yayımlanan Dışişleri Bakanlığı şoför alım ilanına başvuru yapacak adayların taşımaları gereken şartlara ilişkin yayımlanan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı.

Genel Şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, En az lise mezunu olmak, Erkek adaylar için, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda 4/B’li olarak çalışıyor olmamak, Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak (sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar için gerçekleştirilecektir), İlana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak.

Özel Şartlar

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanına başvuru yapacak adayların taşımaları gereken bazı özel şartlar olduğunu belirtti. İlan göre adaylarda yaş şartı arandığı ve adayların 35 yaşından büyük olmamaları gerektiği bildirildi. İlanda ayrıca KPSS şartı yer aldı; adayların 2016 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmaları şartı bulunuyor.

Sürücü Belgesi ve Tecrübe

İlanda adayların en az 3 (üç) yıllık D sınıfı (önceki sınıflandırmaya göre E sınıfı) sürücü belgesine sahip olması ve söz konusu alanda en az bir yıl fiilen çalışmış olması şartı da yer alıyor.

BAŞVURULAR ESNASINDA İSTENEN EVRAKLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan istenen başvuru evraklarına ilişkin yayımlanan bilgilerde, adayların başvuru esnasında T.C. Kimlik Numarası,  Mevcut görünümü yansıtan bir adet vesikalık fotoğraf, 2016 yılı KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi, Sürücü belgesinin onaylı sureti, Şoför olarak en az bir yıl çalışmış olduğunu gösterir SGK dökümü, En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın onaylı örneği, Başvuru formu (ilanın ekinde yer almaktadır).

BAŞVURU SÜRECİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan şoför alım ilanına başvurular 2 Ocak tarihinde başlayacak olup ilana başvurular 12 Ocak tarihine kadar yapılabilecek. İlana başvurular şahsen yapılabileceği gibi posta yoluyla yapılan başvurularda kabul edilecek. İlana posta yoluyla başvuru yapacak adaylar, Bakanlığın ilgili adresine (T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara) başvuru evraklarını göndererek başvurularını yapabilecekler.

Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle Bakanlığa ulaşmayan veya son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurularla, eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme