• Haberler
  • Gündem
  • Diyanet İlk Hacı Kafilesinin Ne Zaman Uğurlanacağını Açıkladı

Diyanet İlk Hacı Kafilesinin Ne Zaman Uğurlanacağını Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklama ile ilk hacı kafilesinin 3 Ağustos 2017 Perşembe günü uğurlanacağını bildirdi.AA'nın haberine göre, kafilenin hareket noktası olarak Ankara belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklama ile ilk hacı kafilesinin

3 Ağustos 2017 Perşembe

günü uğurlanacağını bildirdi.

AA'nın haberine göre, kafilenin hareket noktası olarak Ankara belirlendi. İlk hacı kafilesi ile yola çıkacak hacıların havalimanından uğurlanacağı açıklandı.

Dursun Aygün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 258, seyahat acentelerinin ise 126 kafilesinin olduğunu bildirdi. Aygün ifadelerine şu şekilde devcam etti;

"Ayın üçünden itibaren hacılarımız, mukaddes beldelere doğru hac yolculuğuna başlayacak. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca gidecek vatandaşlarımızın sayısı 48 bin civarında. Seyahat acentelerimizle gidecek olanlar da 31 bin civarında. Görevlilerimizle hesapladığımızda 80 bini aşıyor. Hatta bir de yurt dışından gelecek hacılarımız var. Hepsini topladığımızda 90 bine yakın vatandaşımız inşallah hac ibadetini yerine getirecek." dedi.

4 Bin 500 Gazi ve Şehit Yakını İlk Seferde Uğurlanacak

Bu yıl 4 bin 500'e yakın gazi ve şehit yakınının Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda hacca gideceğini dile getiren Aygün, "İnşallah onlar da bu sene hac yapma huzurunu diğer vatandaşlarımızla birlikte yaşayacak." şeklinde ifadelerde bulundu.

Otel Düzeni Sistemine Geçildi

Dursun Aygün, bu sene daha önceki senelerden farklı olarak konaklama türlerinde değişiklik yapıldığını, otel düzeni sistemine geçildiğini açıkladı.

Kadın hacı adaylarının oranının yüzde 51, erkeklerin ise yüzde 49 olduğunu kaydeden Aygün, kadın hacı adaylarının başvurulardaki oranında artış gözlemlediklerini belirtti.

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme