Diyanet Personeli

DİB En Az Lise Mezunu 9 Bin 500 Memur Personel Alımı Hakkında DPB'den Açıklama

Bilindiği gibi Diyanet işleri Başkanlığı KPSS puanı ile memur alım ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda 3 kadro için toplamda 9 bin 500 memur alımı yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu memur personel alım ilanı hakkında Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Konu ile ilgili olarak DPB’den yapılan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı 31 Aralık 2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım kadroları için toplamda 9 bin 500 memur alımı yapacağı ifade edildi.

ŞARTLAR

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmaları ve aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaştığımız başvuru kılavuzunda belirtilen ilgili KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu 9 bin 500 memur alım ilanına başvurular 31 Aralık 2017 tarihinde başladı ve söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 16 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirebileceklerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı memur alım ilanı hakkında Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından taşra teşkilatındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 9500 personel alımı yapacaktır. Yapılacak olan alımda 2016 yılı KPSS puan sırası esas alınarak boş kadro sayısının 3 (üç) katı adayı sözlü sınava çağırılacak olup; sınav sonucu başarı sırasına göre sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım unvanlarında toplam 9500 personel alımı yapacaktır. Bu kapsamda 3000 Kur’an kursu öğreticisi, 6000 imam-hatip, 500 müezzin-kayyım alımı yapılacaktır.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı 

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 31/12/2017-16/01/2018 tarihlerinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ,İ-H,M-K) Alımı (SÖZPER-2017-II) sınav başvuru formunu dolduracaklardır.

2. Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.” ifadelerine yer verildi.