Diyanet Personeli

DİB Yurt Dışında Geçici Görevlendirilecek Personel İçin Sınav Duyurusu Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Resmi İnternet sitesinde yayımlanan ilana göre Yurt Dışında Geçici olarak görevlendirilmek üzere 500 adet bay/bayan personel kurum içi atama ile yurt dışına gönderilecek.

Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaymlanan ilana göre ilgili atamaya başvuruda bulunacak adayların; Halen Başkanlıkta Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerine göre kadrolu olarak çalışıyor olması. Memurlukta adaylığı kaldırılmış olması, En az iki yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu veya İ.H.L. mezunu olup İlahiyat alanı dışında 4 yıllık bir lisans programını tamamlamış olması. Müracaat tarihinin son günü itibariyle lisansüstü diploması olanlar, 4 yıllık dinî yükseköğrenim mezunları, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu mezunları, A.Ö.F. İlahiyat Ön Lisans programı mezunları ve İ.H.L. mezunu olup İlahiyat alanı dışında 4 yıllık bir lisans programını tamamlamış olanlar için 5 yıl (657 sayılı DMK’nın 4. maddesine göre sözleşmeli statüde çalışılan süreler ile vekil imam hatiplik, müezzin-kayyımlık ve Kur’an kursu öğreticiliğinde geçen süreler dâhil) fiili olarak, (askerlikte ve ücretsiz izinde geçen süreler hariç) görev yapmış olması kriterleri aranmaktadır.

Başvuru Tarihleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan Yurt Dışına Gönderilecek Personel sınavına başvurular 11 Temmuz – 27 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. Sınava başvuracak olan adaylar çalıştıkları birimlere başvuruda bulunabilirler.