Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 5 Bin Personel Alımı Eylül Ayında Yapılacak

5 Bin İmam-Hatip Alımı Eylül’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, NTV yayınında iptal edilen sözleşmeli imam-hatip alımlarının Eylül ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

 
Görmez, personel alımlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “5 bin 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip alımı sınavları henüz bitmemişti ki  darbe girişimi ile karşı karşıya kalındı. Fakat bu sınavlarda görev alan bazı personel açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın diye sınavların iptalini uygun gördük.
Hiçbir adaya kimin kazandığını ve kazanmadığını ilan etmemiştik. Kimsenin de hakkı zayi olmasın diye tamamlanmamış olan 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip alımı sınavı yenilecek, herkes daha iyi hazırlanacak ve sınava girip kazanan adayların ise  Eylül ayında ataması yapılacak.”
 
Diyanet Personel Alımlarını Ertelemişti
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Haziran’da 5 bin Sözleşmeli Personel Alımı İlanı vermişti. TIKLAYIN. Ancak daha sonra şu açıklamayı yaparak personel alımları iptal etmişti: “2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı’na (SÖZPER-2016-III) 16.07.2016-17.07.2016 tarihlerinde girecek adayların sınavları 15.07.2016 tarihinde ülkemizde yaşanan olağan üstü olaylar nedeniyle adayların bu olumsuz durumdan etkilenmemesi için ileri bir tarihe ertelenmiş olup yeni sınav yer ve tarihleri Başkanlığımız internet sitesinde daha sonra tekrar ilan edilecektir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

KAMU PERSONELİ SİTESİNDE YER ALAN BU İÇERİĞİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR. İZİNSİZ YA DA KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYIMLANMASI HUKUKEN SUÇTUR…

Bir Yorum

  1. Sınav üretimi yatıramadığım için aralık ayındaki sınava giriş hakkımı kaybettim ve çok üzüldüm bunun için sizden yardım bekliyorum Allah rızası için.