Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9 Bin 500 Memur Alımı Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9 bin 500 memur alımı gerçekleştiriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 memur alımı için başvurular gerçekleştirildi sonuçları açıklandı ve yerleştirmeler için tercihler alındı.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı 9bşn 500 memur alımı hakkında tercihler 23 Şubat 2018 tarihinde başlamıştı. Söz konusu tercihler 28 Şubat 2018 tarihinde de sona erdi. Adaylar tercihlerini “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/” web adresi üzerinden gerçekleştirmişlerdi. 

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 memur alımı yerleştirmeleri hakkında bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da belirtildi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Yerleştirme işlemleri adayların tercihleri ve başarı sıralaması dikkate alınarak elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başarı sıralamasında sırasıyla, sözlü sınav puanı yüksek olana, sözlü puanın eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olana, onun da eşit olması durumunda KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu sürenin de eşitliğinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.” ifadelerine yer verildi. Buna göre sonuçlar 8 Mart 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda tercih yaptığı halde tercihlerine yerleşemeyen adayların, ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirileceği bildirildi. Tüm bunların yanı sıra tercih yapmayan adayların yerleştirme işlemlerinin yapılmayacağı ifade edildi.

Yerleştirme sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA