Diyanet Personeli

DİB 2016 Vaizlik Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan 2016 vaizlik sınav sonuçlarının açıklandığı, Diyanet İşleri Bakanlığı web sitesinden duyuruldu. Adaylar vaizlik sınav sonuçlarını sisteme kullanıcı adı ve parolalarıyla girerek öğrenebilecekler.

2016 vaizlik sınav sonuçlarının açıklanma duyurusuyla beraber, becayiş işlemlerinin de başladığı duyuruldu. Diyanet personellerinden becayiş yapmak isteyenler, 21 Ekim 17.00’a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesi üzerinden işlemlerini yapabilecekler. Becayiş yapmak için sisteme giren adaylar, gitmek istedikleri yeri seçerek oraya yerleşen kişinin adını ve görevini sistemde görebilecekler. 

Becayiş yapmak isteyen her aday 1 yer seçme hakkına sahip. Becayiş işlemleri karşılıklı olarak onaylandığı zaman, becayiş onaylanmış olacak. Karşılıklı olarak onaylanan becayiş işlemi iptal edilemez.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurusu şöyle:
“2016 Yılı Vaizlik Sınav Sonuçları https://dibbys.diyanet.gov.tr/ adresinden öğrenebilirler.
21.10.2016 Cuma Günü Saat 17:00 ye kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/ becayiş işlemlerini online olarak yapabileceklerdir.
Sistem üzerinden becayiş yapmak istedikleri yeri seçerek talep ettikleri yere yerleşen adayın adını ve mevcut görev yerini görebileceklerdir.
Her aday sadece 1 becayiş talebinde bulunabilecektir.
Karşılıklı olarak becayiş talebi onaylandıktan sonra ilgililerin işlemi tamamlanmış kabul edilir. Aksi takdirde yapılan işlem geçersiz sayılacaktır.
Becayiş talebi karşılıklı olarak onaylandıktan sonra bu işlem iptal edilemez.

İlgililere duyurulur.
D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ”