Diyanet Personeli

DİB Ankara Müftülüğü Bay Bayan Kur'an Öğreticisi Alımı Yapacak

 DİB Ankara Müftülüğü 287 Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı Yapacak . Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara İl Müftülüğü’nden yapılan duyuruya göre Başkentin çeşitli ilçelerinde görevlendirilmek üzere ek ders karşılığında geçiçi Kur’an Kursu Öğreticisi alımı yapılacak. Söz konusu duyuru ve detaylar kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net adresinde.

DİB Ankara Müftülüğü’nden yapılan duyuruya göre AKYYURT, ALTINDAĞ, BALA, BEYPAZARI, ÇAMLIDERE, ELMADAĞ, ETİMESGUT, GÜDÜL, KIZILCAHAMAM, MAMAK, POLATLI, SİNCAN için Kur’an Kursu Geçiçi Öğreticisi alımı yapılacak. Söz konusu alımlar için 221 Bayan, 66 Bay Öğretici ihtiyacı olduğu belirtilmiştir.

İşte Ankara Müftülüğü’nden yapılan duyuru;

İlimizdeki geçici öğretici ihtiyacını karşılamak üzere aşağıda belirtilen ilçelerimizde ek ders karşılığı görevlendirilecek geçici öğretici sınavı yapılacaktır.

Bu çerçevede ;

1- Başvurduğu ilçe sınavında başarılı olanlar 2016 yılı yaz dönemi ve 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarında geçici Kur’an Kursu öğreticisi olarak görevlendirilecektir.

2- Sınav için sadece bir İlçe Müftülüğüne müracaat edilebilecek olup, birden fazla İlçe Müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dâhi) sınavları geçersiz sayılacaktır.

3- Müracaatçı hangi İlçeden başvurmuşsa sınavı kazanması halinde başvurduğu İlçe dışında başka bir İlçede görevlendirilmeyecektir.

4- 2014 yılı KPSS (DHBT) den en az 60 ve üzeri puan alanlar müracaat edebileceklerdir. (Bu puan müracaat edebilmenin ön koşuludur. Puan ortalamaya dâhil edilmeyecektir. Puanlamada sözlü sınavı esas alınacaktır.)

5- 2015-2016 eğitim öğretim döneminde İl Müftülüğümüzce yapılan geçici Kur’an Kursu öğreticiliği sınavına girip 70 ve üzeri puan alanlar, bu ilan edilen sınava girmeden geçici görevlendirmede öncelik verilerek tekrar görevlendirilecektir.

6- Müracaat etmek isteyenler 31.05.2016 Salı günü mesai bitimine kadar belgelerinin aslı ile birlikte (dilekçe, diploma, nüfus cüzdanı, 2014-2015 KPSS (DHBT) puan belgesi, varsa hafızlık belgesi, varsa özel eğitim verebileceğine dair sertifikalar) görev almak istedikleri aşağıda belirtilen İlçe Müftülüklerimizden birine şahsen müracaat edeceklerdir.