Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 2017 MBSTS Başvuruları Başladı !

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde bir duyuru yayımlayarak Mesleki Bilgiler ve Seviye Tespit Sınavı’nın ÖSYM tarafından yapılacağını ve başvuruların da ÖSYM tarafından alınacağını açıklamıştı. ÖSYM, 17 Şubat 2017’de başvuruları almaya başladı. ÖSYM’nin konuya ilişkin duyurusu şöyle:

“2017 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2017-DİB-MBSTS), 8 Nisan 2017 tarihinde saat 14.30’da (90 dakika) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 17-27 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

Sınavın ilanı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Sınava, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir.  Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır.

Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallara aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.