Dünya

3. Dünya Savaşı mı çıkacak? ABD ve İran arasında işler kızışıyor!

Konuyla ilgili cevap bugün İran’dan geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Basra Körfezi’nde olan İran’a ait araçların tehdit edildiği anda ABD’ye ait gemilerin vurulması emrini verdiğini açıkladı.

GERİLİM TIRMANIYOR

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, ABD ve İran arasında gerilim her geçen gün daha da tırmanıyor. Basra Körfezi’nde yaşanan gerginlik, salgın sonrası 3. Dünya Savaşı mı çıkacak sorularının sorulmasına sebep oldu.

İRAN’DAN CEVAP GELDİ

Donald Trump’un ABD donanmalarının tehdit edildiği durumda vurma emrinin verildiğini ifade etmesi üzerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu Tümgeneral Hüseyin Selami’den cevap geldi. Selami, Körfez’de bulunan İran donanmalarının güvenliğinin tehdit edildiği anda ABD savaş gemilerini vurulması emrini verdi.

3. Dünya Savaşı mı çıkacak? ABD ve İran arasında işler kızışıyor!

KARIŞIKLIK VE DÜZENSİZLİK GÖZLEMLEDİK

Tümgeneral Hüseyin Selami, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, vurma emrini verdiklerini, “Biz de denizdeki askeri birimlerimize, İran’ın sivil ya da askeri gemilerinin güvenliğinin tehdit edilmesi halinde terörist ABD ordusunun gemilerini vurma emri verdik” şeklinde açıkladı.

İran için Basra Körfezi’nin önemli olduğunu ifade eden Selami, yapmış olduğu açıklamada aynı zamanda şu ifadeleri kaydetti:

“Geçen haftaki olayda denizdeki ABD askeri birimlerinde operasyonel karışıklık ve düzensizlik gözlemledik. ABD gemileri tehlikeli davranışlarıyla lojistik gemilerimizi rahatsız ettiler”