Dünya

3 futbolcuda koronavirüs tespit edildi! Tüm futbolcuların gözlem altına alındığı ifade edildi

RT Sport’un haberine göre Juventus U23 Takımı’nda 3 futbolcuda koronavirüsü testleri pozitif çıktı.

İtalyan ekip idmanları durdururken futbolcuları gözlem altına aldı. Hastalığın A Takım’da herhangi bir futbolcuya bulaşıp bulaşmadığı bilinmiyor.

İtalyan devi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “U23 takımının çalışmaları tedbir amacıyla askıya alındı. 23 Şubat’ta oynanan maçın ardından bazı oyuncularda hastalık belirtileri olduğu için böyle bir önlem alındı” ifadeleri kullanıldı.

Hızla yayılan salgın nedeniyle FIBA Kadınlar Euroleague ve EuroCup’ta ter döken İtalyan takımlarının maçlarının Slovenya’da oynanması kararı alındı.

Ayrıca covid-19 yüzünden sadece İtalya’da değil, Japonya’da ligler 15 Mart’a kadar ertelenirken, Güney Kore’de de 13-15 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan Dünya Kısa Mesafe Sürat Pateni Şampiyonası, Birinci Futbol Ligi ve 22-29 Mart tarihlerindeki Dünya Masa Tenisi Şampiyonası ertelenmişti.

3 futbolcuda koronavirüs tespit edildi! Tüm futbolcuların gözlem altına alındığı ifade edildi

La Gazzetta dello Sport’ta yer alan habere göre; oyuncuda grip belirtilerinin görüldüğü ve önlem olarak Cumartesi günü ligde oynanan maçta sahaya sürülmediği belirtildi.

İsmi açıklanmayan oyuncunun aynı gün takımı ile öğle yemeğinde yer aldığı söylendi. Oyuncunun virüsü ailesini ziyaretten dönerken yaptığı tren yolculuğunda kapmış olabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun evinde karantina altında kaldıktan sonra hastalığı atlattığı belirtiliyor. Buna rağmen Pianese takımı, İtalya Sağlık Enstitüsü’nden gelecek yönlendirmeye kadar tüm idmanları iptal etti.

Ayrıntılar geliyor!…