Dünya

ABD New York'ta Bulunan Tarihi Chrysler Binasının Satışa Çıkarıldığı Açıklandı!

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, binanın sahipleri olan  Abu Dabi Devlet Fonu ve New York gayrimenkul geliştiricisi Tishman Speyer, CBRE  Group İnc. ile binanın satış pazarlaması için anlaşma yaptı.

Mülkün değerine ilişkin rakam verilmezken, bazı gayrimenkul  yatırımcılarının, Abu Dabi Yatırım Konseyinin 2008’de binanın yüzde 90 hissesine  ödediği 800 milyon doları telafi etmek için mücadele edebileceğine dikkat  çekildi.

Yapının sahiplerinin, Manhattan’ın tarihi ve ikonik gökdeleni için  dünyanın dört bir yanından alıcıların ilgisini çekmeyi umdukları kaydedildi.

Emlak şirketi Compass’ta ticari yatırım satış ve kiralama bölümünün  başkan yardımcısı Adelaide Polsinelli, Chrysler gibi İkinci Dünya Savaşı öncesi  yapılmış eski binaların onarımının zor olduğuna dikkati çekerek, “Dünyaya,  Chrysler binasına sahip olduğunu söylemek isteyen bir milyarder çıkabilir.”  ifadesini kullandı.

William Van Alen tarafından tasarlanan 77 katlı, yaklaşık 320 metre  uzunluğundaki gökdelen, 1930’da dünyanın en yüksek binasıydı. New York’ta 1931’de  Empire State binasının tamamlanmasıyla unvanını bu gökdelene kaptıran ve halen  New York’un altıncı en yüksek gökdeleni olan Chrysler, Örümcek Adam, Bağımsızlık  Günü, Siyah Giyen Adamlar 3 gibi birçok filmde de kullanıldı.