Dünya

Avrupa ülkesi İtalya'da korkutan çağrı geldi! Giriş çıkışlar yasaklansın!

İtalya Çin’de ortaya çıkan Covid 19 salgınına karşı en büyük darbe alan ülkelerin başında gelirken son 24 saatte ülke genelinde 32 bin 616 kişiye Kovid-19 tanısı konulmasının ardından İtalya Tabipler Birliği Başkanı (FNOMCEO) Filippo Anelli flaş bir çağrı yaptı.

İTALYA’DA ŞOKE EDEN ÇAĞRI

Sosyal medya üzerinden yetkililere çağrıda bulunan Filippo Anelli hastanelerde kapasitelerinin dolduğundan dolayı ülke genelinde karantina ilan edilmesi gerektiğini ve ülkeye giriş çıkışların yasaklanması gerektiğini açıkladı.

ÜLKEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANSIN

Covid 19 salgını ile ilgili olarak, “Böyle giderse bir ay sonraki durum çok dramatik olabilir, bu nedenle derhal tamamen kapanmaya ihtiyaç var.” diyen Filippo Anelli, “Ya biz virüsü engelleriz ya da o bizi engeller. Gelen sinyaller, sarı orta risk kategorisinde bulunan bölgelerin de kendilerini bundan en çok etkilenen bölgelerle aynı koşullarda bulabileceğini gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Avrupa ülkesi İtalya'da korkutan çağrı geldi! Giriş çıkışlar yasaklansın!

331 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kamupersoneli.net olarak İtalya koronavirüs vakaları üzerine yaptığımız incelemede İtalya’da aktif Kovid-19 hasta sayısının 558 bin 636’ya, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 2 bin 749’a hayatını kaybedenlerin sayısının ise 331 artarak 41 bin 394’e çıktığı görüldü.

İtalya’da alınacak olan genel karantina ardından Türkiye başta olmak üzere tüm ülkelerden yapılan uçuşlar ve yolculuklar kapanacak.