Dünya

Avusturya'dan alçak çağrı: Vatandaşlık verilmemeli!

Türk ordusu her geçen gün teröristlerin kökünü Suriye’den kazırken Avrupalı devletler Türk düşmanlığında adeta arşa ulaştı.

Son olarak yaklaşık 180 bin Türk’ün hayatını sürdüğü Avusturya’da aşırı sağcı siyasetçi Norbert Hofer bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada pes dedirtti.

Basın açıklamasında Avusturya’da Barış Pınarı Harekatı’na destek gösterisi yapan Türklerin fotoğrafını paylaşan siyasetçi, “Türklere vatandaşlık vermeyin” dedi.

TÜRKLERİN FOTOĞRAFINI GÖSTEREREK ÇAĞRI YAPTI

Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) Genel Başkanı Norbert Hofer açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının karşısına çıkarak gündemi değerlendiren Hofer, gazetecilere bir fotoğraf gösterdi. Hofer’in gösterdiği fotoğrafta ise Avusturya’da Barış Pınarı Harekatı’na destek veren bir grup gurbetçi görülüyordu.

Bu fotoğrafı gösteren Hofer, “Türklere artık vatandaşlık verilmemeli. Bu fotoğraf Türkiye’den insanların güvenilemez olduğunu gözler önüne seriyor çünkü onlar topluma entegre olmuyor. Türk kökenli insanlara artık vatandaşlık verilmemeli” dedi.

Ayrıca Hofer, 2020 yılında Avusturya ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek kültür yılına da işaret ederek “2020 Avusturya-Türkiye Kültür Yılı’nı iptal etmeliyiz” dedi.