Dünya

Aylık Abonelik Sistemiyle Sizin de Elektrikli Aracınız Olabilir!

Firma, bahsi geçen listeye herhangi bir satın olma taahhüdü olmaksızın dileyen herkesin ücretsiz bir şekilde kayıt olabileceğini duyurdu. Volkswagen, Volvo ve BMW gibi popüler pek çok marka son yıllarda dünyada oldukça gelişen elektrikli araç ekosistemine uyum sağlamaya başladı hatta gelecekte elektrikli araçlar konusunda daha çok çalışmalar yapacaklarını biliyoruz. Fakat şu anda günümüzde bu büyük üreticilerle aynı fikir ve vizyona sahip birkaç girişim bulunuyor. İşte onlardan biri: Canoo

Geçmişinde BMW bünyesinde mühendislik yapmış olan Ulrich Kranz’ın liderlik ettiği Los Angeles kökenli girişimin geçtiğimiz eylül ayında tanıtımı yapıldı. Yedi kişi kapasiteli fütüristik minivan için bir bekleme listesi de yayınlandı. Listeye kaydolmak iste tamamen ücretsiz ve taahhüt koşulu bulunmuyor. Canoo, arkadaşlarınızı ve aile üyelerinizi bekleme listesine katılmaları için ikna ettiğiniz takdirde size de ekstra puan kazanacağınızı söyleyerek girişime sizin de katkıda bulunmanız için teşvikte bulunuyor.

Peki Canoo’yu Klasik Arabalardan Ayıran En Belirgin Özellik ne? Canoo Nedir?

Canoo dış tasarımı ve özellikleri ile içten yanmalı geleneksel arabalar ile arasına bir çizgi çekerek tam bu noktada kendisini onlardan ayırıyor. Asıl hedef kitlesi ise; küçük otomobillere kıyasla daha popüler olan ve son on yılda uçak, kamyon ve ağır sanayiye göre CO2 emisyonlarında daha fazla artışa neden olan SUV’lere sahip sürücüler ve onlar tarafından gözde olmak.

Aynı anda yedi kişi taşıyabilme kapasitesi bulunan Canoo pil hücrelerini, güç aktarma organlarını ve süspansiyonu tutan ince Skateboard (Kaykay) adı verilen bir platform üzerine inşa edildi. Canoo’nun bataryası, sadece yarım saat içinde yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor bu da kullanıcılara zamandan tasarruf şansı veriyor. Tam şarjla 400 kilometreden fazla menzil sunan araç, sahip olduğu kameralar ve sensörler ile güvenli bir sürüş deneyimi vadediyor.

Peki Canoo İçin Ödememiz Gerek Abonelik Fiyatı

Şu anda Canoo’ya dair bilinmeyen tek şey ödememiz gereken aylık abonelik fiyatı. Ancak şirket, aracın kullanıcıları üzmeyecek bir fiyatlandırmaya sahip olacağını söylüyor. Canoo’nun ne kadar başarılı ve popüler olacağını, Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini ya da girişim konusunda yeni kapılar açıp açmayacağını önümüzdeki yıllarda göreceğiz.