Dünya

Bilim adamlarından şaşırtan koronavirüs araştırması! Salgının insan ömrünü ne kadar kısalttığı belli oldu!

Araştırma İskoçya Kamu Sağlığı Enstitüsü Onursal Danışmanı Dr. David McAllister’ın ekibiyle birlikte gerçekleştirildi. Yeni verilere göre yapılan çalışma sonucunda koronavirüsün insan ömrünü ne kadar kısalttığı belli oldu. Yapılan çalışmalarda kişilerin kronik hastalıkları, yaşları ve potansiyel yaşamları ön plana alındı.

HESAPLAMA İKİ ŞEKİLDE YAPILDI

Yapılan araştırma 2 şekilde gerçekleştirildi.  Yapılan çalışmalar kronik hastalıkların sayısına ve türüne göre gerçekleştirilirken, ayarlama yapılmış ve yapılmamış olmasına göre 2 türde hesaplandı.

KORONAVİRÜS İNSAN ÖMRÜNÜ KISALTILIYOR

Çalışmalar, kişide kronik hastalık olsun olmasın, insan ömrünü kısalttığını ortaya koydu. Ortalama 10 – 13 yıl aralığında ömrün kısalmasına sebep olan salgın, aynı zamanda kadınlara ve erkeklere göre değişkenlik gösterebilir. Erkeklerde 13, kadınlarda ise 11 yıl ömür kısalttığı ortaya konuldu.

Bilim adamlarından şaşırtan koronavirüs araştırması! Salgının insan ömrünü ne kadar kısalttığı belli oldu!

ÇALIŞMALARDA İTALYA’DAKİ VERİLER ELE ALINDI

Koronavirüs salgını kapsamında ağır kayıplar veren ülkelerden biri İtalya oldu. Hazırlanan çalışmalar İtalya’daki veriler ele alındı. Salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sağlık durumu ve yaşları verileri karşılaştırıldı.