Dünya

Çin’den sonra Nijerya’da yeni salgın başladı: Ölü sayısı artmaya devam ediyor!

2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde ölü ve vaka sayısını arttıran koronavirüs salgınından sonra yeni bir salgın ortaya çıktı. Nijerya’da kendini gösteren bu yeni tip kolera salgını, koronavirüs gibi hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

BÖLGE PANİK İÇERİSİNDE

Salgının hızlı bir şekilde ilerlemesi sebebiyle bölgede büyük panik yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü Ebonyi Koordinatörü Dr. Eyo Nora, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Dr. Nora, salgına yakalanan kişilerin hemen sağlık kuruluşlarına mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Salgının komşu ülkelere ulaşmaması için de ayrıca önlem aldıklarını ifade etti.

Çin’den sonra Nijerya’da yeni salgın başladı: Ölü sayısı artmaya devam ediyor!

155 YENİ VAKA

Koronavirüs salgını gibi, yeni kolera salgını hızlı bir şekilde ilerliyor. Dr. Nora, son zaman içerisinde 155 kişide hastalığın görüldüğünü, 21 kişinin de bu sebepten dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı.

TEMİZ SU İHTİYACINA YETİŞİLEMİYOR

Dr. Nora, yeni kolera salgınında tıbbi müdahalenin çok önemli olduğu ifade etti. Ancak Nijerya’da temiz su ihtiyacı henüz karşılanamıyor. Ülkede sıklıkla maymun çiçek virüsü, sıtma ve tifo gibi pek çok salgın hastalık görülmeye devam ediliyor.