Dünya

Corona virüsü salgınında ikinci dalga uyarısı geldi! Coronavirüsü hiç kaybolmayacak!

Dünyayı özellikle ABD’yi çok ağır bir şekilde vuran Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında ikinci dalganın kaçınılmaz olduğunu açıklayan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci corona virüs ile mücadelenin ülkenin kaderini belirleyeceğine işaret etti.

CORONA VİRÜSÜ HİÇ KAYBOLMAYACAK

Aynı zamanda Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün üyesi olan Fauci, “Bu virüs bir anda yeryüzünden silinmeyecek, bu da demek oluyor ki Covid-19 salgınında ikinci dalga kaçınılmaz. Bu virüs gelecek dönemde tekrar ortaya çıkacaktır, hatta belki de hiç kaybolmayacak.” ifadelerini kullandı.

Corona virüsü salgınında ikinci dalga uyarısı geldi! Coronavirüsü hiç kaybolmayacak!

ÜLKELERİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

“Salgının ikinci dalgasını nasıl ele alacağımız, kaderimizi belirleyecek.” diyen Fauci, “İkinci dalga gelene kadar, gereken tüm önlemler alınırsa iyi bir iş çıkarırız. Bu konuda başarısız olursak, kötü bir sonbahar ve kış geçiririz.” dedi.

Eyaletlere virüs önlemleri uyarısı

ABD’de bazı eyaletlerin coronavirüs tedbirlerinde rahatlama olduğuna işaret eden Fauci, “Eyaletler virüs önlemlerini gerektiğinden önce gevşetirse, bir iki haftaki önceki durumumuza geri döneriz. Ayrıca ölü sayımız da beklenenden daha fazla olur.” diyerek, ikinci dalga geldiğinde vakaların temas izinin sürülmesinin ve enfekte kişilerin izole edilmesinin, en önemli faktör olacağının altını çizdi.