Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamalarından Sonra ABD'den Bir Tehdit Daha

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence rahip Brunson ile ilgili olarak yeni bir açıklamada bulundu. Daha önce Türkiye’de terör örgütü bağlantıları nedeniyle tutuklu olan rahip Brunson’un serbest bırakılması için Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını söyleyen Mike Pence yeni açıklamasında yine tehdit yoluna başvurdu. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence yapmış olduğu açıklamasında, rahibin serbest bırakılana kadar yaptırımların devam edeceğini söyledi. Pence açıklamalarında, ”“Rahip bırakılana kadar yaptırım uygulamaya hazırız” dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair kendisine sorulan sorulara yanıt vermiş ve ABD’den gelen bu açıklamaları değerlendirmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yapılan yaptırım açıklamalarına tepki göstermiş ve dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. ABD’nin psikolojik savaş uygulamaya çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD’ye göbeğinden bağlı olmadığını söylemişti. Bu tarz açıklamaların devam etmesi halinde ABD’nin önemli bir müttefiğini kaybedeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a uygulanan yaptırımları hatırlamış ve İran battı mı? demişti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA