Dünya

Devletlerin koronavirüse karşı almış olduğu en garip tedbirler..

Dünyada binlerce kişinin ölmesine ve milyonlarca kişinin enfekte olmasına sebep olan koronavirüs salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak ilan edilmişti. Küresel pandemi de her ülke kendine göre çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Devletler, aldığı tuhaf tedbirlerle halkının salgından az etkilenmesini amaçlıyor. İçeriğimizde devletlerin koronavirüse karşı aldığı birbirinden ilginç önlemleri sizler için sıraladık..

PANAMA

Panama’nın almış olduğu önlem dünyada bir ilk. Vaka sayılarının binin üstüne çıkması üzerine hükümet cinsiyete göre sokağa çıkma kısıtlaması geliştirdi. Buna göre kadınlar ve erkekler belirli saatlerde sokağa çıkabilecek. Pazar günleri kimsenin dışarıya çıkmadığı Panama’da farklı saat dilimlerinde sadece 2 saat boyunca dışarıya çıkılabiliyor.

KOLOMBİYA

Koronavirüse karşı ilginç önlem alan ülkelerden birisi de Kolombiya. Kolombiya, kimlik numaralarının son rakamına göre dışarıya çıkabiliyor. Bu şekilde vatandaşların toplu bir şekilde sokağa çıkması engelleniyor. Örneğin: Merkezde kimlik numarasının sonu 0, 2 ve 4 ile bitenler Pazartesi, 1, 3 ve 5 ile bitenler Salı günü dışarıya çıkabiliyor.

Devletlerin koronavirüse karşı almış olduğu en garip tedbirler..

SIRBİSTAN

Sırbistan’da köpeği olan vatandaşlara kısıtlama getirildi. Sadece 20.00 – 21.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olan evcil hayvan sahiplerinden tepki gelince yasak kaldırıldı. Hayvan sahipleri, köpeklerin boşaltım sistemlerinde sorun olabileceğini ve aynı zamanda evde hijyen sorunu olabileceğini dile getirdi. Bu şekilde hükümet, koymuş olduğu yasağı kaldırdı.

TÜRKMENİSTAN

Türkmenistan virüse karşı tuhaf bir tedbir aldı. Artık ülke içerisinde gündelik hayat dâhil olmak üzere koronavirüs salgınının konuşulması yasaklandı. Maske takılmasının da yasak olduğu ülkede, koronavirüse ilişkin konuşma yapan kişilerin göz altına alındığı ifade edildi.

MALEZYA

Malezya, almış olduğu koronavirüs tedbirleriyle, cinsiyetçi bir yaklaşıma sebep oldu. Hükümetin almış olduğu önlemlere göre, kadınların evde şık giyinmemesi, bakımlı olmaması, çok konuşarak erkekleri rahatsız etmemesi ve makyaj yapmaması önerildi. Konuyla ilgili ülkenin pek çok yerinde posterler asıldı. Halk, hükümetin bu kararını protesto etmesi üzerine posterler kaldırıldı.

Devletlerin koronavirüse karşı almış olduğu en garip tedbirler..

İSVEÇ

İsveç’in koronavirüse karşı almış olduğu tek önlem, 50 kişinin bir araya gelmemesi oldu. İleri düzey toplum yapısıyla tanınaN İsveç, başka bir tedbir almamasıyla tepki toplamaya devam ediyor. 16 yaşından küçük çocukların gittiği okulların halen açık olması velilerin tepkisine neden oluyor.