Dünya

Dijital dizi-film platformu Netflix işini kaybedenler için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu!

Netflix, Dünya belası Koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı alınan tedbirler kapsamında başta kendi çalışanları için olmak üzere işini kaybeden veya kaybedecek olanlar için, 100 milyon dolarlık fon oluşturdu.

TÜM ÇALIŞANLARA FON HAZIRLANDI

Dijital dizi-film platformu Netflix’in içerikten sorumlu yöneticisi Ted Sarandos’un açıklaması şöyle: “Neredeyse tüm dizi ve filmlerin çekimleri askıya alındı, yüzbinlerce set çalışanı ve oyuncular işsiz kaldı. Çoğu proje bazlı ve saat başı ücretle iş yapan elektrikçiler, marangozlar, şoförler, makyaj sanatçıları, kuaförler ve buna benzer pek çok çalışan söz konusu. Bu insanlar iyi zamanda Netflix’in yanındaydı, biz de bu kötü zamanda onların yanında olmak istedik. 100 milyon dolarlık bir fon yarattık.”

Fonun 85 milyon dolarlık kısmı, Netflix projelerinde çalışan ekiplere dağıtılacak. Kalan 15 milyon dolarsa sektörün diğer paydaşlarına ayrıldı.

DERNEKLERE BAĞIŞ

Netflix, sektördeki dernek ve birliklere de ayrıca büyük bağışlar yapacağını açıkladı. Latin Amerika, Avrupa ve Asya’daki projeler için de fonlar oluşturulacak.