Dünya

Donald Trump Çin'in Virüsü Kasten Üretmediğini Söyledi

Donald Trump, koronavirüs salgını ve ABD’nin dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Trump, Oval ofiste yaptığı değerlendirmede, Çin’in virüsü kasten çıkarmadığını istihbarat raporlarından anladıklarını ama yine de virüsün bir şekilde oradan çıkıp Dünya’ya yayıldığını söyledi. Trump daha önce virüsün Vuhan’da bir laboratuvarda üretildiğini öne sürmüştü fakat bu kez ağız değiştirerek, Çin’in bunu kasten yapmadığını belirtti. 

Donald Trump, Çin’le yeni bir ticaret anlaşması yapıldığını ve Çin ile savaş hakkında konuşmak istemediğini söyledi. Bu anlaşma döneminde iki ülke arasında bir iyimserlik oluştuğunu fakat talihsiz bir şekilde sonradan bu virüsün çıktığını belirtti. 

Kısa bir süre önce de kendisi başkan seçilmeseydi ABD’nin şu an Kuzey Kore ile savaş halinde olacağını söyleyen Trump, eski başkan George W. Bush’un da Irak politikasını eleştirdi. ABD’nin ortadoğudaki varlığını azalttırdığını söyleyen Trump, Amerika Birleşik Devletlerinin belki de tarihinde aldığı en kötü kararın Irak’a girmek olduğunu, gereksiz yere milyonlarca insanın öldüğünü ve kendilerinin de bunun için 8 trilyon dolar harcadıklarını kaydetti.