Dünya

DSÖ son dakika açıkladı: Koronavirüs için tek bir ilaç var, o da remdesivir!

İlk önce 12 Aralık tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan koronavirüsü ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Alyward flaş bir açıklama yaptı.

Koronavirüsünden dolayı şuana kadar 80 binin üzerinde insanda tespit edilirken 2 bin 700’ün üzerinde insanın ölümüne neden olann koronavirüs hakkında Çin’in başkenti Pekin’de bir basın açıklamasında konuşan DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Alyward, yeni tip koronavirüsüne karşı işe yarabileceği iddia edilen remdesivir ilacı ile ilgili olarak, “Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir” ifadelerini kullandı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AÇIKLADI: KORONAVİRÜSTE İŞE YARAYAN TEK BİR İLAÇ VAR!

CNN International’da yer alan habere göre; Çin’in başkenti Pekin’deki bir basın açıklamasında konuşan DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, koronavirüs için çıkarılan ilaçla ilgili şu an iki çalışma yapıldığını ve bir Amerikan biyoteknoloji şirketi, ilacın biri hastalığı ağır olan, diğeri orta derecede olanlara yönelik olarak araştırıldığını açıkladı. Ayrıca geçmişte Ebola virüsünün tedavisinde de kullanılan Remdesivir’in, koronavirüs ailesinden olan MERS ve SARS üzerinde de bir miktar başarı elde edildiği bildirildi.

DSÖ son dakika açıkladı: Koronavirüs için tek bir ilaç var, o da remdesivir!

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Koronavirüs yakalanmadan önce gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar koronavirüs belirtilerini ise şöyle sıraladı:

Ateş

Öksürük

Nefes darlığı

İshal

Bulantı – Kusma

Hastalık belirtileri görülen kişilerden mutlaka örnek alınmalı.