Dünya

DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması! Henüz en kötüsü gelmedi!

DSÖ İsviçre merkezinden video konferans ile bir toplantı yapan ve önemli açıklamalarda bulunan Ghebreyesuss yaptığı açıklamasında, “ülkelerde milli birlikte ve beraberliğin sağlanamadığı ve bu bölünmüşlüğün, salgının yayılmasında önemli bir kriter olduğunu belirterek, “(Salgında) En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm. Ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz” dedi.

VİRÜSÜN HALA YAYILACAĞI ÇOK ALAN VAR

Virüsün henüz yayılmasının yavaşlandığını ancak durmadığının altını çizen Ghebreyesuss açıklamasının devamında şu ifadeyi kaydetti:

“Bu önlemler virüsün yayılmasını yavaşlatmada başarılı oldu. Fakat tamamen durdurmadı. Bazı ülkeler ekonomilerini ve toplumlarını yeniden açmaya başladıkları için vakaların yeniden ortaya çıkmasıyla karşı karşıya kalıyor. Pek çok insan olaya hassas bakıyor. Virüsün hala yayılacağı çok alan var. Hepimiz bunun bitmesini istiyoruz. Hepimiz hayatımıza kaldığı yerden devam etmek istiyoruz. Ama zor gerçek şu ki bu salgın sona ermeye yakın bile değil”

DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması! Henüz en kötüsü gelmedi!

BİRLİK VE BERABERLİK YOK

DSÖ Başkanı Ghebreyesuss, gelen bir soru üzerine ülke ismi vermeden, birlikte ve beraberliğin olmadığını belirterek, ülkeler arasındaki bu bölünmüşlüğün salgının yayılmasında daha etkili olduğunu vurguladı. Virüse karşı beraber savaşmanın daha etkili olduğu belirten Başkan, “(Salgında) En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm. Ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz. Bu yüzden eylemlerimizi bir araya getirmeli ve bu tehlikeli virüse karşı birlikte savaşmalıyız” dedi.