Dünya

DSÖ'den Türkiye açıklaması! Dünyaya örnek oldu!

DSÖ yapmış olduğu açıklamasında, “Türkiye huzurevleri ve bakım kuruluşlarında alınan önlemlerle dünyaya örnek oluyor” ifadesini kullanırken, DSÖ yetkilileri de alınan önlemlerin ve izlenen politikaların çok etkileyici olduğunu belirtti.

BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE DSÖ YETKİLİLERİ ARASINDA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri arasında video konferans görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede huzurevleri ve bakım evlerinde alanın önlemler konuşuldu. Yapılan toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Orhan Koç ve genel müdürlük çalışanları, DSÖ Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü olan Irshad Ali Shaikh de katıldı.

BİZDE TAM TERSİ

Toplantıda konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, açıklamasında 27 bin 500 yaşlının hizmet aldığını ifade etti. Kuruluşlarda çalışanlar için çok geniş bir tedbir aldıklarını ifade eden Koç, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bulaş yolunu, kuruluşa yeni kabulleri ve kuruluş dışına çıkışları yasaklayarak önlemiş olduk. Olası riskleri göz önüne alarak tüm kuruluşlarımızda ‘izolasyon odaları ve katları’ ve huzurevlerinden bağımsız alanlarda ‘İzolasyon Kuruluşları’ oluşturduk. Hastalanan kimseyi yeniden huzurevlerimize almadık, kendilerine İzolasyon Kuruluşları’nda hizmet verdik. Bütün kuruluşlarımızda yaşlı ve engellilerimizden şüpheli ve semptomları olanları tedavisi için hastaneye sevk ediyoruz ve 14 gün hastanede kalıyorlar ve taburcu olduklarında Sosyal İzolasyon Kuruluşları’nda hizmet alıyorlar. Sakinlerimizin tedavi süreçlerinin erken başlamış olması ve tedavilerinin hastanelerde yapılıyor olması önemli. Diğer ülkelerde yaşlıların hasta olsalar da huzurevlerinde kalma anlayışı var, bizde ise tam tersi; hastanede tedavi olmaları gerektiği anlayışı var”

DSÖ'den Türkiye açıklaması! Dünyaya örnek oldu!

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TEDBİRLERİ YAYIMLAYACAK

Türkiye’nin koronavirüs salgınında, huzurevi ve bakım evlerinde almış olduğu tedbirlerden etkilenen DSÖ yetkilileri, alınan önlemlerin dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Alınan tüm tedbirler ve önlemler bir yayın haline getirilecek ve DSÖ içinde yayımlanacak.