Dünya

Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik koronavirüs açıklaması! İkinci dalga kapıda!

Konuyla ilişkin Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa’nın sonbaharda yeni bir koronavirüs salgınıyla karşı karşıya çıkabileceğini belirterek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

TETİKTE OLMAMIZ GEREKİYOR

Dr. Kluge, virüse karşı bazı ülkelerin alınan önlemlerin hafiflettiğini ancak bunun aceleyle verilen bir karar olduğunu ifade etti. Uzman doktor konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Çifte dalga konusunda çok endişeliyim. Singapur ve Japonya bunun kutlama zamanı değil, hazırlık zamanı olduğunu erken aşamada fark etti”

ŞU AN YOL AYRIMINDAYIZ

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısı sonrasında şu an yol ayrımında olunduğunu belirten, Dr. Kluge “Şu an bir yol ayrımındayız. Hangi yolu izleyeceğimizi eylemlerimiz ve bireysel davranışlarımız belirleyecek. Acil durumun beraberinde getirdiği yorgunluk hissi, bu virüse karşı edindiğimiz değerli kazanımları tehlikeye sokuyor. Yetkililere güvensizlik uyandıran haberler ve komplocu düşünce, fiziksel mesafe karşıtı hareketleri körüklüyor, diğer insanlar da aşırı ihtiyatlı davranıyor. Bugünkü davranışlarımız salgın için rotayı belirleyecek. Hükümetlerin kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte sizler, halk artık ana aktörlersiniz” açıklamasında bulundu.