Dünya

Dünya Sağlık Örgütü’nden şoke eden koronavirüs açıklaması: O yaş grubunu da öldürüyor!

Koronavirüs, dünyada yayılım hızını ve enfekte olan hasta sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen açıklama, ölen hasta sayılarının yaşlarının gittikçe düştüğü yönünde. Gençlerin de bu hastalığı ciddiye alması gerektiğini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü, “30’lu yaşlarındaki Covid-19 hastaları yoğun bakımda tedavi görebiliyor hatta ölüyor” diyerek, salgının ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Açıklama, gençlerin salgından ne kadar etkilenebileceği sorularını gündeme getirdi.

30, 40 ve 50’Lİ YAŞLAR

Çin’de ortaya çıkan salgınla ilgili her geçen gün farklı araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Uzmanlar, ilk zamanlarda salgından gençlerin de etkilenebileceğini söylese de dünya genelinde çok dikkate alınan bir uyarı olmamıştı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, genç nüfustaki ölüm oranının gittikçe arttığını açıkladı.. Özellikle 30, 40 ve 50’li yaş gruplarında artan ölüm oranlarıyla ilgili açıklamadan sonra gözler sağlık örgütünden gelecek açıklamalara çevrildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şoke eden koronavirüs açıklaması: O yaş grubunu da öldürüyor!

ZATÜRREE GİBİ HASTALIKLARA ÇEVİREBİLİR

Dünya Sağlık Örgütü’nde Yeni Görülen hastalıklar Bölüm Başkanı olarak görev yapan Maria Van Kerkhove, koronavirüs salgınıyla ilgili bir takım önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kerkhove, konuya şu şekilde bir açıklık getirdi:

“Bazı ülkelerde 30’larındaki, 40’larındaki ve 50’lerindeki insanların daha çok oranlarda yoğun bakımda olduğunu ve öldüğünü görüyoruz. Hastaneye gitmeye gerektirecek kadar hasta olmasanız da, zatürree gibi hastalıklara çevirebilir”

6 ÖLÜMDEN 1’İ 60 YAŞ ALTI

Başkan Kerkhove, yapmış olduğu açıklamada, ölüm oranlarından da bahsetti. Her 6 ölümden 1’inin 60 yaş altı bireylerde görüldüğü açıklayan başkan, “Bütün genç hastaların sağlık sorunu yok. İtalya’da 50 yaşın altında olup da yoğun bakımda olanların oranı yüzde 10 ile 15, Güney Kore’de ise her 6 ölümden 1’i 60 yaşın altındaki bir birey oluyor” ifadesini kullandı.