Dünya

Dünyayı şoke eden görüntüler! Hapishanede korkunç koronavirüs uygulaması!

Dünyanın en çok cinayet işlenen yerlerinden biri olan Latin Amerika ülkelerinden biri olan El Salvador’da bulunan bir hapishanede, şaşırtan görüntüler ortaya çıktı. El Salvador Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nin sosyal medya hesabından tüm dünyaya paylaşılan görüntülerde yüzlerce mahkûmun sosyal mesafe kuralına uymadan çekilmiş görüntüler herkesi şoke etti.  

BİR GÜNDE 22 CİNAYET İŞLENİYORDU

El Salvador’da bir gün içerisinde 22 cinayet işlenmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Yetkililer sosyal mesafe kuralını unutarak, ilginç bir yönteme imza attı. 38 yaşında olan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkede işlenen cinayetler sebebiyle Cuma gecesi hapishanede “Acil Durum” ilan etti.

Dünyayı şoke eden görüntüler! Hapishanede korkunç koronavirüs uygulaması!

ÜLKEDE CİNAYETLER ARTMAYA BAŞLADI

Sokak ortasına işlenen cinayetlerin önünü alamayan El Salvador hükümeti, cinayetler sebebiyle büyük bir kriz yaşamak üzere. Her geçen gün artan cinayet sayılarında özellikle karantinanın başladığı Mart ayında ilginç bir yükselme meydana geldi.

Dünyayı şoke eden görüntüler! Hapishanede korkunç koronavirüs uygulaması!

MAHKÛMLAR NEFES ALMAYACAK HALE GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan görüntülerde, mahkûmların nefes almayacak şekilde birbirlerine yaklaştırıldıkları görüldü. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı hapishanede, 24 saat boyunca karantina uygulaması başladı. Tüm mahkûmlara tıbbi maske verildi ve yerde yan yana oturmaları sağlandı. 22 Mart tarihinden beri karantina kuralının uygulandığı ülkede, polisler özellikle dövmeli çete üyelerini sıraya soktu.