Dünya

İçişleri Bakanı açıkladı! Fransa'da tam 73 cami kapatıldı!

Fransa’da camilerimiz “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiası ile teker teker kaptılmaya başladı.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON’DAN SKANDAL AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “İslam, sadece kendi ülkemizde değil, bugün dünyanın her yerinde kriz içerisinde olan bir din.” şeklindeki skandal ifadelerinin ardından camilerin “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiası ile kapatılmasının gerçek nedeni olmadığı anlaşıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Macron’un skandal sözlerine tepki göstererek, “Müslümanlara saldırmak, Avrupalı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için kullandıkları bir yöntem haline gelmiştir. İç siyasette sıkışan, dış politikada çuvallayan liderler, İslam’ı hedef göstererek kifayetsizliğini gizlemeye çalışıyor. Bu isme son olarak Macron katılmıştır. ‘İslam krizde’ açıklaması açık bir provokasyondur. Fransız devlet başkanı olarak, İslam’ın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir.” diyerek cevap vermişti.

İçişleri Bakanı açıkladı! Fransa'da tam 73 cami kapatıldı!

FRANSA’DA YENİ SKANDALLAR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron skandal açıklamalarının ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki Müslüman toplumu rahatsız edecek yeni açıklamalar yaptı. Darmanin toplantıda, geçen ay ülkenin Herault bölgesinde bir cami ve bir özel okul, diğer bölgelerde ise bir dernek ve 9 iş yerinin kapatıldığını ve bu yılın başından bu yana  “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiasına sğınılarak, toplam 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığını aktardı.