Dünya

İklim değişikliğinin dünyadaki geçmişi nedir?

Dünyanın dört bir yerinde bulunan hava sahası için çok uzun bir süredir operasyonel olarak direncin artırılması ve iklim durumu bekleniyorken etkilerine adapte olunabilmesi için, önceliğe sahip olmakla birlikte, son zamanlarda bunu daha da netleştirmiştir.

ACI (Havalimanı Konseyi Uluslararası) Dünyası , Havaalanlarında Değişen İklime Dirençli ve Uyumlu bir politika için: “İklim değişebilir devam ediyor daha fazla hava olayları ve iklimle ilgili olayların olması bekleniyor. Olayların sıklığı, yoğunluğu, mekansal kapsamı, süresi ve zamanlamasının artmasıştır.

Pek çok yabancı; artanlara bağlı su baskınları oluyor uçuşta aksamalar ve iptal riskleri arttıkça bu olaylara karşı savunmasızıyor. Havalimanlarının riskleri anlaması ve hem mevcut hem de yeni tesis için uyarlama yapılmasını başlatıyor ve aynı zamanda şu anda iklime daha dayanıklı olması için kritik öncelikli yönetmeliklerimiz var. ”

İklim değişikliğinin genişlemesi etkilere sahip olabilir.

Aslında, yönetenlerin yönettiği bir şehir. Bu eylem planlarının ve politikalarının özeti ise, limanlarının kendi uygulamalarını incelemek ve bunları kullanmakta kullanabilecekleri pratik bilgiler, tavsiyeleri ve gerçek hayattanlardır. Daha sonra her şeyden kendi Web sayfalarını ve esneklik planlarını kendi web sitelerinde ve yerel koşullarında en uygun şekilde belirleyerek, geliştirebilecekleri veya uyarlayabilecekleri konusunda kararlar almalarıdır.

ACI çok yakın bir zamanda yakın kuruluşun rehberlik ve çalışmalarını daha verimli kılmak için havaların esnekliği ve uyum sağlamaları hakkında veri toplamaya başlayacaktır. ACI Komitesi bilindiği gibi dünyayı kendi tarafındaki küçüklü büyüklü hava alanlarının temsilcilerinden birini. Aynı zamanda çevre ile ilgili en iyi uygulamaların ve politikaların geliştirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu politika kısaca, Norveç, Avustralya, Hong Kong, İstanbul, Amsterdam ve Singapur’daki havalimanlarından örnek olay incelemelerini içerir. Ayrıca, öneri ve alternatif iklim stresinin önündeki bağlantı ve yönetim sistemi ile ilgili özellikler ve etkililikleri etkileyici ve iklim şartlarının esnekliği ve adaptasyonu ile ilgili başlamış olanlardan biri.

Politika belgesi, hava limanları deniz seviyesinin yükselmesine, havaların artmasına ve fırtına dalgalanmalarına karşı daha uzun süre devam etmek için nasıl çalışırğı ile ilgili örnek çalışmalarını içerir. Odaları, Norveç’te, Singapur Schiphol Havaalanı ve Changi’de Havaalanı Havaalanı uyum uyumlarını nasıl uyguladıklarına dair pratik yapıyorlardır. Amsterdam Schiphol Havaalanı, iklim değişikliğinin etkisine karşı oldukça savunmasız görünmektedir. Orada birlikte, havaalanının ulusal çapta bir girişimin bir parçası olarak günümüzde operasyonel ve yönetim merkezinde ile iklim değişikliğinde zaten çok iyi yönetim anlayışı vardı. Bir başka örnek ise, havaalanıını çevreleyen yol seviyesini yükselterek,

Bu politika özeti ile ACI Dünyası, iklim değişikliğinin doğduğu yerlerin yaklaşımı, bir adaptasyon planının yapılması, Havaalanı planlarının Master Planlarını geliştirirken iklim değişikliğinin etkilerini göz önünde bulundurmaya ve risk etmeyi hedefliyoruz. Bu durum, hava durumu farklı departmanlarında da farkındalığın arttırılması konusunda yardımcı olacaktır. Diğer hava yolları benimsen iyi ve iyi uygulamaların yaşandığı olayların içindekilerin içindekilerin içindekiler, içindekiler, akranlarının deneyimleriinden ders almalarını gösteriyor.

ACI Üyeleri Bürüksel’de Haziran 2018 tarihinde yapılan yıllık olağan genel kurul toplantılarında , bir yıllık karar ( iklim değişikliği yıllık uyumluluk ve esneklik konusundaki ACR Kararı 3/2018 ) kabul ettiler. Bu karar:

Havaalanı Karbon Akreditasyonu programı ve diğer yollarla sera gazı

ICAO ve UNFCCC gibi uluslararası forumlarda;

Üye havaalanılarının; Master Planlarını geliştirirken iklim değişikliğinin etkileyici etkilerini göz önünde bulundurmaya başla edilmesini;

Üye hava alanlarının operasyonel ekiplerinin durumu olumsuz hava olayları ve iklim değişikliğinin nedenleri bu nedenle risk alanlarının mevcut alanlardaki riskleri veya kritiklik değerlendirmelerinde yapılmaması gerekiyor;

Üye havalimanlarını, risk veya kritiklik değerlendirmelerine uygun olarak, erken uyarı ve iş sürekliliğinin yönetimi ve acil durum planlaması planlama eylemler geliştirmeye devam ediyor;

Üye havalimanlarında etkin iletişim kanallarının içeriği, planlaması ve geliştiricisi, kapalı alanların sürekli izlenmesi, afet yönetiminden sorumlu olanlardan biri olan hava limanı personelinin, hava yollarının dahil olduğu ve özel sektör havacılık paydaşları ve belediye üyelerimizin yönetimini yönetmektedir.

ACI, küresel karbon yönetimi standardı olan Havaalanı Karbon Akreditasyonu’nda bulunan 246 havalimanının en son anda açık havada güncellemelerini yaptı.

Ek olarak, bağımsız bir Excel elektronik tablo olan Havaalanı Karbon ve Emisyon Raporlama Aracının (ACERT) tasarımı, bir havaalanında işletmeci kendi sera gazı odalarında envanterini hesaplanıyor .. Ayrıca, bir Yer Enerji Sistemi yardımcı güç ünitesinin geçmişi, yer enerji sistemi ile değiştirerek azaltmanın gerektirdiği ve ekonomik faydalarını yönlendirede yardımcı olacak. ACI, örgütün ICAO Havacılık Çevre Koruma Komitesi (CAEP) yerel SARP’lerin ve havacılık buzdolabının ve çevre yönetmeliklerinin rehberlik kılavuzlarının geliştirilmesini destekleyerek devam edilmesini söylemiştir.