Dünya

İnanılmaz Uygulama: Çalışanlara Sınırsız Ücretli İzin! Belçikalı Şirket Personelini Elinde Tutmayı Amaçlıyor

Dünya genelinde çalışan personele yılda bir kez sınırlı süre için verilen yıllık izin uygulaması tarih mi oluyor? Belçikalı şirket inanılmaz uygulama ile personelini elinde tutmak için izin sınırını kaldırdı. Belçikalı şirket Jonkers, çalışanlara sınırsız ücretli izin uygulaması başlattı.

İnanılmaz Uygulama: Çalışanlara Sınırsız Ücretli İzin! Belçikalı Şirket Personelini Elinde Tutmayı Amaçlıyor

AMAÇ PERSONELİ ELDE TUTMAK

Yapay zeka konusunda faaliyet gösteren Belçika merkezli yazılım şirketi Jonkers, 10 ülkede bulunan 172 personeli için inanılmaz uygulama başlattı ve tüm çalışanlara sınırsız ücretli izin özlük hakkı verdi. Amaç çalışanların dinlenip rahatlayarak iş stresini atmasını, kendini yenilemesini, verimliliğinin artmasını sağlamak, bunun sonucu olarak şirket memnuniyetini artırmak. Belçikalı şirket personeli elinde tutmak için, onun şirketten ve çalışma koşullarından memnun olmasını hedefliyor.

SINIRSIZ ÜCRETLİ İZİN İŞ ORTAMINI CAZİP KILIYOR!

Belçikalı şirketin CEO’su Geo Janssens, Haziran ayına kadar 10 ülkede bu uygulamanın hayata geçirileceğini ifade ediyor. İnanılmaz uygulama ile şirketin 172 çalışanı, istediği kadar yani sınırsız ücretli izin alabilecek. Belçikalı şirket Jonkers’in CEO’su Janssens “Bazen yılda 400 bin avroya bile çalışan bulmakta zorluk çekiyoruz. Sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istiyoruz” diyor. İşyerindeki refahı iyileştirmek, uzun süreli devamsızlıkları gidermek ve aynı zamanda iş gücü piyasasında bulunması zor olan çalışanları kendisine çekmek hedefinde olan Belçikalı şirket, inanılmaz uygulama ile personelini elinde tutmayı amaçlıyor.

İnanılmaz Uygulama: Çalışanlara Sınırsız Ücretli İzin! Belçikalı Şirket Personelini Elinde Tutmayı Amaçlıyor

İLK UYGULAMA ÇEKYA’DA

Belçika La Libre gazetesinin haberine göre, Jonckers adlı şirket, ilk uygulamasını yeni yılla birlikte Çekya’da başlattı. Haziran ayına kadar şirketin diğer ülkelerdeki şubeleri ile birlikte tüm çalışanları sınırsız ücretli izin hakkından yararlanmaya başlamış olacak. Belçikalı şirket yönetimine göre sınırsız ücretli izin çalışanların zihinsel olarak dinlenmesine yol açıyor. Bu da iş yerindeki verimi ve çalışanların motivasyonunu artırıyor.

TÜRK İNSANI SINIRSIZ ÜCRETLİ İZİN HAKKINDA NE DİYOR?

İnanılmaz uygulamaya ilişkin Ekşi Sözlük’te yer alan esprili yorumlarda Türk insanı bunun Türkiye’de uygulanamayacağı görüşünde. İşte o yorumlardan bazıları:

“Jonckers’in ceo’su janssen, bazen yılda 400 bin avroya bile çalışan bulmakta zorlandıklarını belirterek, sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istediklerini söylüyor.’ kısmı daha dikkat çekici. Her şeye rağmen kadrolarında Türk çalışan bulunmadığını düşünüyorum. bize bir şeyi sınırsız yapmayacaksın aga…”

“bizimkiler 29 ekim salı gününe geldi diye iki günü birleştirmek için pazartesiyi de tatil yapıp yıllık iznimizden düşer.”