Dünya

İran'dan ABD'ye Tehdit! İsrail'i Vururuz

İran’ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Ahmed Hatemi, ABD tarafından gelen açıklamalar ve yaptırım tehditlerine çok sert bir şekilde karşılık verdi. ABD yönetiminin İran’a en ufak bir zarar vermesi halinde İran’ın ABD ve müttefiki İsrail’i vuracağını söyledi. 

İRAN’DAN ABD’YE ÇOK SERT TEHDİT

ABD Başkanı Donald Trump bir süredir vergi konusunda adımlar atıyor. Dünya ülkeleri tarafından oldukça eleştirilen bu vergi artırımlarının ardından ABD’den İran’a yönelik açıklamalar gelmişti. İran’a ticaret yaptırımı uygulamak isteyen ABD hiçbir ülkenin İran ile ticaret yapmasını istemiyordu. Bu yönde yapılan açıklamaların ardından İran’ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Ahmed Hatemi konuya dair açıklamalarda bulundu. 

İran’ın başkenti Tahran’da yapmış olduğu konuşmasında ABD’yi tehdit eden Hatemi ABD’nin İran’a askeri saldırıda bulunamayacağını söyledi. Artık vur-kaç döneminin bittiğini söyleyen Hatemi ABD tarafından bize darbe gelirse ABD’yi dünyanın her yerinde kovalar ve sefil ederiz, ifadelerini kullandı. Ayetullah Hatemi açıklamalarında ayrıca yalnızca ABD’yi değil, aynı zamanda Washington yönetiminin bölgedeki müttefiki İsrail’i de hedef alacaklarını söyledi. “ABD, İran’a en ufak zarar verirse sadece ABD’yi değil aynı zamanda Washington yönetiminin bölgedeki müttefiki Siyonist rejimi de (İsrail) hedef alırız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum