Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu, müslümanlara duyduğu nefreti facebook hesabından duyurdu

İsrail hükümeti Filistinli müslümanlara zulüm etmeye devam ediyor. 

Oğul Netanyahu, Facebook hesabından paylaştığı nefret mesajında Filistinli Müslümanlar ile Yahudiler arasında barışın mümkün olmadığını ileri sürerek, bölgede barışın ancak iki gruptan birinin bölgeden tamamen ayrılmasından sonra mümkün olacağını öne sürdü. 

Bölgede barışın sağlanması için iki seçenek olduğunu dile getiren Yair Netanyahu, “Ya tüm Yahudiler veya da tüm Müslümanlar bu topraklardan (Filistin-İsrail) tamamen ayrılmadan buraya barış gelmez. Ben ikincisini tercih ederim.” diyerek Filistinli Müslümanları bölgede istemediğini açıkça dile getirdi.

Facebook, o mesajı silip hesabı askıya aldı

Facebook, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlunun Filistinli Müslümanları hedef alan paylaşımını sildi ve hesabını geçici olarak askıya aldı.

Filistinlileri hedef alan mesajı silmesinin ardından Facebook’u hedef alan Yair Netanyahu, sosyal paylaşım sitesini “düşünce polisliği” yapmakla suçladı.

Twitter hesabından paylaştığı mesajda oğul Netanyahu, “Facebook, kendisini eleştirdiğim için beni 24 saatliğine engellemiş. Düşünce polisi. İnanılmaz.” ifadelerini kullandı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 27 yaşındaki oğlu Yair Netanyahu, sık sık sosyal medyadaki skandal mesajlarıyla gündeme geliyor. Netanyahu İsrail soluna yönelik sosyal medyadan yaptığı nefret içerikli paylaşımlar nedeniyle de birçok kez eleştiri konusu olmuştu.

Kaynak: AA